woensdag 12 mei 2010

vlooien bestrijden

Klachten over vlooien komen zeer veel voor. Deze behandeling wordt zeer dikwijls uitgevoerd in nette woningen, het heeft dus niets met hygiene te maken.Dit begint in de vroege lente maar ook midden in de winter zijn ze soms actief.Bijna in alle gevallen zijn het katten vlooien. Zelfs indien uw kat preventief behandeld is kan ze nog altijd vlooien aantrekken. Er komen ongeveer 54 soorten in onze sreken voor die echter van minder belang zijn voor de mens.Een aantal soorten steken de mens en zuigen bloed.Ze blijven echter niet op de mens verder leven. Ze zijn niet zozeer aan een gastheer gebonden, maar aan een omgeving, vochtig en warm.
Gedurende haar leven legt het wijfje 800 tot 1200 eitjes.
Niet alleen de katten maar de hele leefruimte moet worden ontsmet.Vlooien kunnen zich niet vermeerderen met mensenbloed , maar kunnen overleven op dieet.
Vlooien problemen hebben hun hoogtepunt op het einde van de zomer, dat komt omdat mensen veel te lang wachten om ons te raadplegen en soms maandenlang bezig zijn met spuitbussen allerhande.
Ten einde raad beseft men dat alleen een bestrijding met proffesionele hulp de enige oplossing is.
Honden en katten vlooien lijken zoveel op elkaar dat men ze gemakkelijk verwisselt.Bovendien kunnen beide soorten zowel op katten als op honden leven.
Ze hebben een zeer gespesialiseerde lichaamsbouw met krachtige springpoten.
Vlooien zijn 1 tot 3 mm groot.De meest voorkomend soort zijn de kattenvlooien.Ze komen ook op honden en vallen mensen aan. Mensen vlooien komen hier niet veel meer voor.Vogelvlooien worden vaak ook na maanden verlaten vogel nesten nog aangetroffen .
Vlooienbeten door vogelvlooien kunnen dus ook bij mensen voorkomen.

Verdelgen van kippenvlo - vogelvlo.
Ze overwinteren in nesten van vogels of kippen, in hun cocon,door de warmte na de winter worden ze tevoorschijn gelokt door de zon.Als ze er niet snel in slagen een vogel te vinden of een kip om bloed te zuigen zullen ze verder trekken , en de eerste mens die dan in hun buurt komt zullen ze aanvallen.Zo kan men ze in huis krijgen via de broekspijpen of de kousen.

Mensenvlooien.
Deze soort is in belgie zeldzaam geworden.Indien men vandaag de dag beten van ze ooploopt, is dit bijna altijd omdat men in een varkensstal geweest is.
Soms worden leden van het gezin niet gebeten en anderen wel. De beet voel je meestal niet , maar het speeksel dat de vlo inspuit om het bloed niet te laten stollen zorgt va enige tijd voor jeuk en jeukbulten.Meestal worden mensen gebeten op de onderbenen. Het kan over gans het lichaam indien de vlooien oop de zetels of in het bed gesprongen zijn . Veel mensen proberen eerst zelf de vlooien uit te roeien met allerhande middelen die vrij in de handel verkrijgbaar zijn. Nooit slaagt men erin indien het echter om een dagenlange infestatie gaat.
Soms na een wekenoude infestatie heeft men te maken met een vlooienplaag als men het niet op een professionele manier heeft aangepakt.
Er is geen specialiteit vereist om uw huisdieren te behandelen met vlo-bestrijdingsmiddelen die men in de meeste dieren speciaalzaken kan vinden.Vlooienplagen worden meestal veroorzaakt door katten. Ze komen tot in uw tuin of tot bij uw huisdieren.Als uw hond in de buurt van een kat is geweest die vlooien heeft zullen de kattenvlooien ook op uw hond overgaan.Zelfs indien uw hond niet in de buurt van een besmette kat is geweest kan door de overdracht van goederen of via mensen uw huisdier besmet worden.

Vlooien bestrijden in gebouwen :zie verder in ons blog.
Veelal als mensen ondervinden dat ze geplaagt zijn door vlooien begint men als een bezetene te schrobben, te wassen en te plassen.
Aan wassen en plassen op zich is niets verkeerd maar het heeft helaas geen zin zolang de vlooien er zijn.

De verkeerde volgorde.
Als de vrouw des huizes ons dan raadpleegt en ons mededeeld dat ze alles wat ze kon wassen ,gewassen heeft, moeten we haar teleurstellen omdat ten éérste dat alles wat in de kookwas mag en dus boven de 70 graden wordt gewassen bijdraagt tot het doden van de beestjes.Ten tweede; de eitjes die op andere plaatsen gedeponeerd zijn en dagen nadien vlooien zullen voortbrengen die hun cocon zullen verlaten.
En dus de miserie begint opnieuw.
Zelfs indien je twijfels hebt of het nu werkelijk om vlooien gaat: raadpleeg ons voor GRATIES ADVIES alvorens je begint.
Na een behandeling kan het soms wel dat bepaalde textielweefsels moeten gewassen worden , maar het kan dat na een behandeling het voldoende is het textiel even buiten te hangen aan de wasdraad.
Het is ook onnodig en niet aangewezen om alle tapijten weg te gooien.Je mag ze wel buiten leggen (open en droog )maar gooi ze niet weg want de vlooien en de eieren zijn grotendeels binnen gebleven.De tapijten zullen helpen in de bestrijdingsfaze omdat het product veel langer in tapijt zijn werking heeft dan bijvoorbeeld op een stenen of houten plankenvloer.
Je kan zeggen , ik wou ze toch al weggooien,doe dit dan wanneer we er zeker van zijn dat de volledige cyclus rond is en er geen gevaar voor een heropflakkering meer is.

meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten