maandag 17 mei 2010

Mieren Allkill Garantie'

Bij eender welke mieren heb je een koningin.
Er zijn mieren soorten waar meer dan één koningin voorkomt per nest.Er zijn de werksters die allerhande taken op zich nemen, zoals voedsel aanbrengen, het nest verdedigen tegen indringers van een ander nest maar ook tegen indringers van een andere soort ,  er zijn er die de mierenstraten onderhouden en er zijn er die specifiek de taak hebben om de larven te verzorgen.

U KAN GRATIS RAAD OF ADVIES VRAGEN AAN ALLKILL

De werksters zorgen ook voor de instandhouding van de familiegenen eigen aan hun koningin, dit is eigenlijk de voornaamste opdracht die de werksters toebedeeld is.
De mannetjes dienen enkel en alleen voor de voortplanting, na de voortplanting sterven ze.(gelukkig is dat niet bij alle levende wezens zo !!!) Na de bevruchting sticht de nieuwe koningin een nieuwe kolonie mieren, ze legt eieren waaruit onvruchtbare werksters komen.
De sodaten (dit zijn grote werksters bij bepaalde soorten mieren) zijn de ganggravers van de kolonie,  ze zijn sterk en vooral, deze mieren hebben grotere kaken waarmee ze goed kunnen graven, ze zijn niet als dusdanig de soldaten die ten strijde trekken om het nest te verdedigen.
De mieren die we boven de grond zien zijn de oudere mieren, deze mieren zijn op verkenning om voedsel op te sporen, zij komen in de gevarenzone.De verkenners worden als minder belangrijk aanzien omdat deze mieren toch al niet lang meer te leven hebben.Dus eigenlijk zijn deze mieren ook de soldaten die het nest verdedigen van buiten af.
Een mieren koningin komt voort uit de gevleugelde mieren.Op bepaalde tijdstippen zien we gevleugelde mieren, mannetjes en vrouwtjes die op warme dagen uitvliegen, dit noemt men de bruidsvlucht.( mieren zijn geen goede vliegers)Na de bruidsvlucht en de paring sterven de mannetjes af. De sterkste vrouwtjes worden nieuwe koninginnen, ze knippen hun vleugels af en zoeken een geschikte plaats( in de omgeving van hun ouderlijk nest) waar ze een niewe kolonie mieren zullen stichten.

We kennen een 70 tal soorten mieren in belgie.De meeste soorten mieren die buiten onze gebouwen leven zijn nuttige dieren ( ze ruimen kadavers op van dode dieren allerhande).De mieren die het meest in onze woningen voorkomen zijn zwart of bruin van kleur.Er komen ook lichtgekluerde mieren in onze huizen voor maar die zijn van een andere orde, ze worden verder besproken in ons BLOG.
De mieren waar we last kunnen van hebben leven meestal onder de grond of in de muren van onze gebouwen.Naar schatting zijn er meer mieren in gewicht dan alle andere diersoorten samen op deze wereld.Ze passen zich aan aan alle leefomstandigheden.Ze bestaan al meer dan zestig milioen jaar en domineren al ongeveer twintig milioen jaar.Er zijn kleine en grote mieren kolonies.Soms zijn het er een paar honderden, soms zijn ze met milioenen.Mieren hebben voelsprieten waar ze uiteraard mee kunnen voelen, maar ook kunnen ruiken.De meesten hebben ogen maar daar hebben ze niet veel aan, vooral niet in het donkere nest.
De mierencommunicatie gebeurt hooftzakelijk door middel van geurstoffen, ook wel feromonen genaamt.Ze herkennen mekaar aan de geur.Als mieren van een andere kolonie het nest binnendringen zullen ze dit onmiddelijk opmerken en worden de indringers verjaagt of gedood.Indien de indringers met velen zijn wordt er een allarmsein doorgegeven aan alle soldaat mieren om ten aanval te gaan.
Ze hebben een specifiek feromoon om de soldaat mieren te verwittigen om ten aanval te gaan.
Mieren gebruiken feromoonsporen om de weg naar het nest te vinden, de eventuele indringers herkennen die feromonen niet en zitten in een doolhof waar ze geen strategisch herkenningspunt hebben, en zijn totaal verloren.Ze hebben ook nog andere methoden om hun weg te vinden, ze kunnen ook het aantal stappen tellen die ze genomen hebben sinds hun vertrek uit het nest.Daar kunnen de indringers geen beroep meer op doen door de verwarring die ontstaat tijdens de aanval.Een bewijs: laat een mier op een stukje papier lopen en verplaatst ze een vijftal meter verder waar geen mieren van de kolonie te zien zijn, ze zal moeilijk de weg terugvinden of zelfs niet, en zo komt het dat ze soms in een ander nest binnendringen, maar dat wordt altijd afgestraft.
De communicatie bij mieren door middel van geurstoffen (feromonen) is sterker ontwikkeld dan bijvoorbeeld bij bijen die ook deze eigenschappen hebben.
Mieren kunnen bijten om zich te verdedigen, ze kunnen mierenzuur  spuiten en wanneer ze dat doen samen met de beet,zal je het wel geweten hebben.Sommigen hebben een angel waarmee zekunnen steken zoals de bijen.Mieren hebben ook een ingebouwd compas en een sterk geheugen waar ze alle informatie in opslaan.Ze kunnen detecteren tot welke groep een mier behoort.De koningin heeft een specifiek feromoon waaraan de mieren van haar kolonie ze herkennen als hun koningin.

De meest voorkomende mieren die ook onze huizen binnenkomen: zijn de zwarte en de bruine wegmier.
Met deze mieren hebben we het meest te maken rond en in onze huizen.Ze zijn niet aan een bepaald biotoop gebonden en men vindt ze vooral onder onze terassen en binnen onder onze vloeren.Ze hebben het nest ook veelal in spouwen,vooral in de isolatie, maar ook in spouwen zonder isolatie in  de spleten en de uithollingen die er in veel spouwen zijn.
Voor een behandeling tegen deze mieren is beroep doen op een van onze experts techniekers geen overbodige luxe .U kunt ze moeilijk zelf te lijf gaan en vooral niet uitroeien,omdat de mierenstraten zeer uiteenlopend zijn en niet of bijna niet te volgen zijn.Een behandeling tegen deze mieren vergen specifieke middelen die onze exprts allemaal bij hebben om het nest en de koningin te treffen.

Deze mieren hebben een voorkeur voor zoete stoffen honing suiker confituur fruit choco frisdranken enz.ook vlees lusten ze.
Ze zijn overdragers van bacterien , ze lopen overal op , ook op uw etenswaren ,zelfs tot binnen uw boterkoek kruipen ze.
Men kiest voor ALLKILL omdat we rekening houden met de bewoners en het milieu.
De ervaring en de kennis van de entomologie zijn van cruciaal belang voor onze medewerkers . Onze expert uitvoerder die bij u langs komt is ook de uitvoerder van de behandeling en kan altijd het werk uitvoeren.
U begrijpt dat op deze manier kosten bespaard worden .Verplaatsingskosten van een tweede persoon zijn kosten bepalend voor de algemene kostprijs.
De experten van ALLKILL slagen er met GARANTIE telkens weer in de meest kordate behandeling toe te passen.

Telefoonnummers ; zie CONTACT

U bent nooit verbonden aan doorlopende contracten bij ALLKILL .De verbintenis stopt wanneer de opdracht volbracht is ;NA DE GARANTIE op de behandeling.
Er is altijd een wachtdienst tot 20 uur  7 dagen op 7.

meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten