zaterdag 31 juli 2010

Vlooien'

U leest op internetsites dat men veel geduld en doorzettings vermogen aan de dag moet leggen om van de vlooien af te geraken.
Dit is niet overdreven, het is zelfs nog wat onderschat wanneer men met een vlooienplaag te maken heeft.
Het ontdoen van vlooien bij uw huisdier zal geen gespecialiseerde oefening vragen. Er zijn tegenwoordig goeie middelen te verkrijgen in de dierenspeciaalzaak of in de apotheek om de vlooien bij de dieren te bestrijden, ook voor gebruik op puppies en kittens vanaf de leeftijd van 8 weken.
Bij twijfel over het gebruik toch best de dierenarts raadplegen.

Om van de vlooien af te geraken in de omgeving, de gebouwen waar de huisdieren en uzelf leeft is van een andere orde,daar zou je je geduld en doorzettingsvermogen wel bij kunnen verliezen.
Je hoeft dit niet te doorstaan, je kan dit beter aan specialisten zoals Allkill overlaten.

Binnen de vierentwintig uren bent u van de misserie verlost.

Allkill Professionaliteit met garantie.

Allkill is een familliebedrijf waarin de medewerkers stuk voor stuk als experten , zelfstandig kunnen optreden.

Wij werken met de allernieuwste producten en methoden met de allerhoogste veiligheid en bescherming van de bewoners en het milieu.

De producten voor vlooienbestrijding zijn geurloos en kleurloos, men kan de woning veilig in gebruik nemen na de behandeling.

meer info


dinsdag 20 juli 2010

Ontsmetting'

Ontsmetten van gebouwen tegen ongedierte.

Dit kunnen gebouwen zijn voor alle doeleinden zoals woningen, klaslokalen, winkels, werkplaatsen, burelen, opslagplaatsen, zowel in bedrijven, als privévertrekken.

Ontsmetten tegen ongedierte heeft een breed spectrum. Indien er een probleem ontstaat waar men nauwelijks zicht op heeft, bijvoorbeeld jeuk die ontstaat bij mensen als ze bepaalde lokalen betreden of daar een zekere tijd vertoeft hebben, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Bij Allkill kan men alle werkdagen terecht met vragen zonder verdere verbintenis.

Ontsmetten tegen ongedierte wordt altijd zeer nauwlettend uitgevoerd , rekening houdende met de bewoners

meer info


zondag 18 juli 2010

Ongedierte'

Allkill expert in bestrijding van ongedierte voor bedrijven en particulieren.

Bestrijding van ongedierte is een gespeciliseerd vak.
Bestrijding van ongedierte in woningen, werkruimten, scholen, burelen, private en openbare lokalen, opslagplaatsen enz.

Wij bestrijden die soorten ongedierte dat zich in en om gebouwen nesteld.
De interventies voor de bestrijding van het ongedierte leveren wij net zo snel bij particulieren als bij bedrijven.

Geen bindende en doorlopende contracten bij Allkill.

De samenwerking stopt waar de opdracht door ons met garantie is volbracht.

Alle medewerkers van Allkill bezitten een goede kennis van de entomologie en een inleiding over de basisprincipes van de biologie doe onontbeerlijk is in de bestrijding van ongedierte.
Men moet goed weten met welke soorten ongedierte men te maken heeft vooraleer men beslist welk bestrijdingsmiddel te gebruiken.

Allkill is een familiebedrijf met alleen ervaren vakmensen die stuk voor stuk zelfstandig kunnen optreden als expert in ongedierte bestrijding.

meer info


woensdag 14 juli 2010

Ongedierte'

Allkill gebruikt wagens zonder publiciteit        Snel      Discreet     Garantie 
We zijn 7 dagen op 7 ter beschikking.

In de meeste gevallen wanneer we een oproep binnen krijgen voor 16.00u kunnen we u nog dezelfde dag helpen. We zullen u in vele gevallen nog helpen tot 20.00u.
Alle behandelingen worden met de nieuwste veilige producten en methoden behandeld.
Allkill is gespecialiseerd in de problemen die zich in en om gebouwen voordoen.
Wij werken efficient en doelgericht op dat ongedierte wat verwijderd moet worden, zonder het milieu te schaden. Allkill werkt met de producten van de laatste generatie die in europa toegelaten zijn.
Er zijn allerhande spuitbussen en middeltjes vrij in de handel te verkrijgen, maar ze lossen in een gevorderd stadium van ongewenste insecten de problemen niet op(in onze beroepskringen noemen we ze eerste hulp bij ongevallen)
Alle dagen worden we geconfronteerd met mensen die ten einde raad zijn en zeggen,”ik heb alles geprobeerd maar het helpt niet”

In de meeste gevallen kan u het in een gevorderd stadium niet zelf meer oplossen.
Professionele hulp met efficiente producten kosten natuurlijk wat, maar op termijn bent u goedkoper af, omdat u direct resultaat hebt.

Stekende  en irriterende insecten en spinachtigen.
Ze zijn schadelijk omdat ze rechtstreeks schade toebrengen aan ons lichaam en ons in sommige gevallen als gastheer beschouwen. Ze nemen bezit van ons lichaam, meestal om zich te voeden, in sommige gevallen om zich te verdedigen. Muggen zijn wel de bekentste insecten die ons irriteren, maar bedwantsen of vlooien zijn veel ergere vijanden, en ze komen zeer geregeld voor.
Hoofdluis of schaamluis zullen we hier niet bespreken omdat men bij deze soorten best een huisards zal raadplegen indien men geen raad weet.

VLOOIEN
Vlooien geven vooral veel last van erge jeuk en jeukbulten. Ze kunnen pest, tularamie, kinderverlamming , ook varkenspest en nog andere infectieziekten overbrengen.
De aanwezicgheid van vlooien brengt psychische gevolgen met zich mee; slaapstoornissen , nervositeit, en oververmoeidheid, stress met alle gevolgen vandien.

Meer over deze insecten verder in ons blog.

BEDWANTSEN
De laatste jaren meer en meer verspreidt  in ons land.
Deze insecten worden aangetrokken door mensengeur maar blijven slechts op hun gastheer gedurende het steken, wat enkele minuten kan duren. Ze doen het meestal bij nacht tijdens je slaap. Daarna zoeken ze beschutting in matrassen, lattenbodems en spleten en kieren in de slaapkamer, waar de wijfjes eitjes leggen. In ideale omstandigheden(hoge temperatuur en aanwezigheid van gastheren) bedraagt de levenscyclus 2 maanden. Als er geen gastheren in de buurt zijn of bij lage temperatuur kan de levenscyclus merkelijk langer duren. Bedwantsen kunnen zonder voeding gedurende meer dan een jaar overleven.

Verder in ons blog verneemt u er meer over.

ONGEDIERTE WORDT DOOR ALLKILL BESTREDEN ZONDER MENS OF HUISDIER TE SCHADEN.

KAKKERLAKKEN
Het zijn lichtschuwe dieren. Wanneer ze tijdens de dag te zien zijn wijst dit op een zware besmetting en het bewijs dat er niet voldoende schuilplaatsen zijn voor het aantal die zich op dat ogenblik in deze lokalen bevinden, zodat ze elkaar verjagen om een schuilplaats te veroveren.
Dit zal ook voorkomen wanneer ze door het gebruik van spuitbussen verstoort maar niet gedood zijn.

Verder in ons blog verneemt u er meer over.

MIEREN
Met insecticiden kan men de zichtbare mieren wel doden maar bij terugkomende plagen in en om de woning wijst het erop dat er een sterke koningin dichtbij genesteld is. Een sterke mierenkoningin produceert rapper eieren dan we ze met insecticiden kunnen doden. In dit geval moet de koningin uitgeschakeld worden.

De mierencommunicatie gebeurt hoofdzakelijk door middel van geurstoffen, ook wel feromonen genoemt. Lokken met feromonen wordt in de nieuwste insectenbestrijding toegepast en is zeer efficient. Feromonen bestaan jammerlijk nog niet voor alle toepassingen.
De meeste kolonies hebben maar één koningin, maar er zijn er die meerdere koninginnen hebben.
Mieren gebruiken feromoonsporen om de weg naar het nest te vinden. Ze hebben ook nog andere mogelijkheden en methoden om hun weg te vinden, zo kunnen ze ook het aantal stappen tellen die ze genomen hebben sinds hun vertrek.

Mieren kunnen ook tijdens de wintermaanden voorkomen. Er zijn soorten mieren die in de winter de warme plaatsen opzoeken in onze gebouwen.

faraomieren
Zodra faraomieren zich ergens in een gebouw gevestigd hebben verspreiden ze zich vrij snel naar aangebouwde panden of door een blok woningen, dit kan een hele straat zijn.

Verder in ons blog verneemt u er meer over.

MIJTEN
Er zijn vele soorten mijten, hun aanwezigheid wijst op een zekere vochtigheid die onontbeerlijk is voor hun ontwikkeling.
Enkele soorten
Meelmijt, nauwelijks zichtbaar met het blote oog : hebben een voorkeur voor de kiem van granen en zaden.
Voedingswaren aangetast door mijten krijgen een karakteristieke zoetige vieze lucht en een smaak die ze voor menselijke consumtie ongeschikt maakt.
Grote besmetting van voedsel (nauwelijks zichtbaar) is een direct gevaar voor de gezondheid en dient te worden vernietigd.
Mijten hebben echter de mogelijkheden om lange perioden met slechte voedingsomstandigheden te overleven.

KAASMIJTEN
Een onbeschadigd laagje paraffine beschermt overigens de kazen tegen mijten,(in de koelkast is er geen gevaar).
Aangesneden kazen buiten de koelkast zijn niet meer beschermt tegen kaasmijt.

HUISSTOFMIJTEN
Omdat deze mijten een hoge luchtvochtigheid nodig hebben (ong.80%) en de temperatuur van ongeveer 25° C, leven ze bij voorkeur in bedden, ze komen ook voor in keukens.
Astmapatienten reageren bijzonder op deze mijten, het zijn de afgestoten huidresten en hun uitwerpselen die vooral na het bed opmaken in d lucht komen, die dan ingeademd worden door de patienten.
Stofmijten veroorzaken bij sommige mensen allergische reacties, zoals eczeem…of op zijn minst erge jeuk.
Een tien procent van de westerse bevolking heeft last van een huismijtallergie.

Verder in ons blog meer over stofmijten-huismijten.

RIJSTMEELKEVERS
Men vindt ze in vochtige keukens of vooraadberging. Ze worden vooral in meel en graanproducten aangetroffen.
Aangetaste voedingswaren zijn waardeloos en moeten vernietigd worden. De keuken en berging moet een totale behandeling ondergaan.
De voedingswaren moeten bewaard worden in een lokaal waar de temperatuur niet hoger is dan 18° C.,zeker over een langere periode dan een paar dagen.

KALANDERS
Kalanders zijn snuitkevers en zijn de meest geduchte parasieten in graanopslag. Ze komen ook in het huishouden voor. Vooral in de keuken(spaghetti en andere deegwaren). De producten worden besmet met de uitwerpselen.
Behandeling: Idem als rijstmeelkevers.

KLEERMOTTEN
De uitwerpselen hebben dezelfde kleur als de stof die hij opeet (bijvoorbeeld groen vilt) zijn ronde groene bolletjes die men soms verkeerdelijk voor eieren houdt.
De optimale ontwikkeling gebeurt bij 22°C en lichtjes vochtige omstandigheden, kunnen er tot vier generaties per jaar plaats grijpen.
Een wijfje kan 50tot 100 eieren leggen. De volwassen dieren vliegen enkel snachts.
Eén besmet kledingstuk in  huis brengt uw hele garderobe in gevaar.

HUISKREKEL
Is een alleseter, ze prefereren temperaturen boven 25°C.
Bevuilen en besmetten voedingswaren, net zoals kakkerlakken doen. Ze knabbelen en beschadigen, textiel, leder en zelfs muebelen in massief hout, hoewel ze er zich niet mee voeden. De verspreiding in de zomer komt vooral van stortplaatsen, en dringen soms huizen binnen. Eens ze in gebouwen nestelen zijn ze niet gemakkelijk te vinden of te verdrijven.
In dit geval een expert raadplegen.

MUGGEN
Het voornaamste bestrijdingsmiddel tegen muggen is stilstaand water te vermijden.
Let er vooral op dat kruipkelders droog zijn. Indien dit technisch niet mogelijk is moet de kelder met een larvedodendmiddel behandeld worden.

VLIEGEN
Er komen meer dan 5000 soorten vliegen voor in belgie. Gelukkig zijn er slechts een klein aantal schadelijk en hinderlijk. Overvloedige aanwezigheid van vliegen wijst op de nabijheid van rottende producten.

STALVLIEGEN
Kunnen verschillende virusen op huisdieren en vee overbrengen. Beide geslachten zijn bloedzuigers, maar steken zelden de mens. Per ongeluk komen ze in onze huizen binnen.
UV apparaten met of zonder kleefstroken zijn het beste directe verdelgingsmiddel.
De toestellen moeten wel angepast zijn aan de omvang van de lokalen. Daar worden nogal verschillende berekeningen over verspreid.
Met een toestel van één paar lampen bekom je niet veel resultaat, op een oppervlakte van méér dan 40 vierkante meter.

HUISVLIEG
Overvloedige aanwezigheid vermijdn omdat deze insecten bacterien transporteren
(ze fourageren op vuilnis en op uw voedsel)
Aanverwante soorten zijn de kleine kamervlieg en de herfstvlieg.
In tegenstelling tot veel insecten die fototroop zijn leeft de huisvlieg graag in ietwat donkere ruimten, en gaat ze niet zoals andere constand proberen buiten te geraken lags het venster(niet het licht opzoeken).
SCHADE
Transport van virussen: Hepatitis
Transport van bacterien:Ercherichia, Salmonella, Shigella.
Ze braken(regrurgiteren) en defaeceren vaak en daardoor worden kiemen uit de krop of de darm overal verspreid.
Voedingswaren  bij overmatige aanraking met ze niet meer consumeren.
Rond de zuigsnuit staan microskopische kleine scherpe plaatjes waarmee cellen losgesneden en beschadigd worden, daardoor treden infecties op. Zeer gevaarlijk op ogen van babys, daar ze zich nog niet kunnen verweren, VLIEGENPOEP IS DUS NIET ZO ONSCHULDIG.

HERFSTVLIEGEN
Komen vooral in weiden voor, waar de larven zich ontwikkelen in koeienvlaaien.
HINDER  ; in de herfst dringen deze vliegen massaal binnen in huizen om te overwinteren bijvoorbeeld tegen een schouw op de zolder(ze zijn met duizenden).
Grasvliegen  HINDER ; identiek dringen ze in de herfst ook binnen in huizen , meestal in nog grotere getallen(het kunnen er honderdduizend en méér zijn).

VLEESVLIEGEN
Soorten:  Blauwe vleesvlieg  -aasvlieg - Grauwe vleesvlieg
Ze leggen hun eitjes gewoonlijk in kadavers. De reuk van vlees trekt ze van kilometers ver aan.

KNAAGDIEREN
De bruine rat of rioolrat
Er komen ale mogelijke kleurvarianten voor. Ze krijgen ongeveer 50 jongen per jaar.
Ze verplaatsen zich meestal niet verder dan 50 meter van het nest.
Bedreiging voor de volksgezondheid door het overbrengen van ziektes.
 Men moet vooral oppassen voor materialen die mogelijks bevuild zijn met rattenurine, rattenurine kan zeer gevaarlijke virussen dragen.

DE ZWARTE RAT
Is vooral veel in varkensstallen actief, daar ze geen afval eten en het varkensvoer is voor hen een absolute lekkernij.

meer info


zaterdag 10 juli 2010

Mensenvlooien'

Vlooien zijn vleugelloos, zijdelinks sterk afgeplatte insecten. Als ze recht zitten ziet men nauwelijks een streepje, als ze op hun zij liggen ziet men pas hun ovaal ronde vorm. De achterste poten zijn sterk ontwikkeld en zijn springpoten. De poten zijn ook sterk bestekeld(ze kunnen zich zo vasthaken in de haren of de pluimen van hun gastheer). Dit kunnen ondermeer zijn: honden, katten, mensen, kippen , vogels en nog andere dieren. Vlooien hebben antennen maar die zijn zo kort dat ze verscholen liggen in een groeve op de kop.

Met een microskopische loupe kan men toch de belangrijkste soorten herkennen.
De identificatie van vlooien is niet gemakkelijk en vereist soms een preparatie(gespecialiseerde studie in microskopisch onderzoek).
Indien men twijfels heeft of het wel over honden-kattenvlo gaat, of we hebben met een totaal andere soort te maken, dan is identificatie noodzakelijk. Er is namelijk een groot verschil in de aanpak tegen honden- kattenvlo, dan wanneer het  een andere soort betreft. Men moet dan op zoek naar een andere oorzaak. Het komt in weinige gevallen voor dat het niet de kattenvlo betreft, maar toch is er sporadisch een andere soort vlooien verantwoordelijk voor overlast bij mensen of dieren.

Oorzaken
Dat kunnen vogelnesten zijn, kippenhokken, duiven die op uw huis of op zolders vertoeven. Het kunnen egels, ratten, of zelfs konijnen kunnen  verantwoordelijk zijn.
Mensen-vlooien kan men soms nog aantreffen in varkensstallen, en ze zullen dan ook overgaan naar mensen. In dat geval worden steken van deze vlooien niet onschuldig meer en het gevaar van ziektes wordt groter.

Gevaren
Nog groter worden de gevaren indien het om rattenvlooien zou gaan, ze kunnen het gevaarlijke pestbacterie dragen. Pestepidemieen komen echter niet meer voor.

Zowel mannetjes als wijfjes steken de gastheer.
Ze doorboren de huid met drie stiletvormige monddelen.
Daarna spuit de vlo via het middelste holle stilet wat speeksel in de wonde om stolling van het bloed te verhinderen, het bloed wordt opgezogen langs de twee andere stiletten, die samen een zuigkanaal vormen.
Bij gebrek aan een gastheer kunnen vlooien maandenlang blijven leven zonder zich te voeden.

De larven voeden zich vooral met de uitwerpselen van de volwassenvlooien(bestaande uit gedeeltelijk verteerd bloed) en met ander organisch afval.
Het speeksel dat wordt ingespoten verwekt jeuk bij bijna alle mensen die gebeten worden (er zijn uitzonderingen , mensen die er geen hinder van ondervinden).

De kattenvlo is niet zo onschuldig, ze kan ook overbrenger zijn van builenpest, maar de voornaamste verspreider van deze ziekte is echter de rattenvlo.

De kattenvlo-hondenvlo kunnen ook tussengastheer zijn bij het overbrengen van lintworm, zoals Dipylidium canium. Deze lintworm leeft in de darm van honden, maar kan door samenloop van omstandigheden ook bij de mensen terechtkomen.

Bij verwaarloosde en wilde poezen vindt men soms talrijke vlooienlarven in de pels. Poezen met een vuile slaapplaats of zieke poezen die hun pels niet meer verzorgen door het schoonlikken zijn een bron van besmetting.

Levenscyclus
Volwassen vlooien leven ongeveer 12 maanden. De wijfjes leggen ongeveer 25 eitjes per dag. De tijd van ei tot larve is van 2 tot maximum 15 dagen, het larve stadia duurt amper 2 dagen. De volledige levenscyclus van vlooien is dus van ongeveer 17 dagen naar ongeveer 250 dagen. In die tijd brengt één wijfje ongeveer 7000 vlooien voort.

De egelvlo bijt de mensen occasioneel. Meestal betreft het kinderen  die in de buurt van een egelnest spelen en zo enkele beten oplopen. Deze vlo blijft niet bij de mens als gastheer.

Vogelvlooien
Er zijn verschillende soorten vogelvlooien die moeilijk te identificeren zijn. Er kan een ernsige hinder zijn als het over grote aantallen gaat. Ze bijten de mensen maar blijven niet.
Kippen hokken of vogelnesten kunnen een haard van besmetting zijn.
De vlooien zitten rond de opening van het nest, op poreuze muren of op bladeren van struiken te wachten tot de gastheer terug naar het nest komt.

Nesten van spreeuwen zijn meestal erg besmet en geven vooral in de lente van het tweede jaar al ernstige problemen(de spreeuwen zijn daar dan niet meer aanwezig, maar de vlooien zijn er wel nog). De vlooien zullen verhuizen op zoek naar een gastheer en komen vaak bij de mensen terecht.
De pasgebouwde nesten geven bijna nooit problemen.

U KAN VRIJ EN ZONDER VERBINTENIS BIJ ONS MET UW VRAGEN TERECHT.

Onze medewerkers zijn alle werkdagen bereikbaar tot 20.00u. Zon en feestdagen tot 16.00u, en soms eens niet op zon en feestdagen.

meer info


maandag 5 juli 2010

Vergelijken'

ALLKILL  ONGEDIERTEBESTRIJDING  VOOR BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN

Vergelijken van diensten en kostprijs: Contacteer ons - vraag gratis advies.
Een expert staat 7 op 7 voor u klaar met advies . Wij bewijzen het elke dag.   
              
                       Allkill garantie - Alle techniekers zijn experten in hun vak

In woningen - werkruimten - burelen - opslagplaatsen - kmo bedrijven
We richten ons enkel tot de soorten die in of om gebouwen genesteld zijn.

                                                MET GARANTIE

Geen bindende en doorlopende contracten bij ons, de samenwerking stopt als de opdracht met garantie volbracht is.
Voor doe-het-zelvers bieden wij technische ondersteuning, onze medewerkers zijn alle dagen tot 20.00u telefonisch bereikbaar voor advies.

                              7 DAGEN OP 7 TER BESCHIKKING

Alle oproepen die we tegen 16u00 ontvangen kunnen dezelfde dag nog worden uitgevoerd.
Indien het dringend is zullen we u nog helpen na 19u00 (tijdens zon- en feestdagen tot 16u00)
De interventies leveren we net zo snel bij particulieren als bij bedrijven.
Discretie: wagens zonder publiciteit

 Vraag ons graties advies.

meer info


zondag 4 juli 2010

Hoe kom ik van de oorkruipers af in mijn tiun.'

Ze zitten onder of in mijn hulstboom,die staat naast mijn schuur,dus kruipen ze nu ook in mijn schuur rond.'


meer info


vrijdag 2 juli 2010

Vergelijken'

ALLKILL  ONGEDIERTEBESTRIJDING  VOOR BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN

Vergelijken van diensten en kostprijs: Contacteer ons - vraag gratis advies.
Een expert staat 7 op 7 voor u klaar met advies . Wij bewijzen het elke dag.   
              
                       Allkill garantie - Alle techniekers zijn experten in hun vak

In woningen - werkruimten - burelen - opslagplaatsen - kmo bedrijven
We richten ons enkel tot de soorten die in of om gebouwen genesteld zijn.

                                                MET GARANTIE

Geen bindende en doorlopende contracten bij ons, de samenwerking stopt als de opdracht met garantie volbracht is.
Voor doe-het-zelvers bieden wij technische ondersteuning, onze medewerkers zijn alle dagen tot 20.00u telefonisch bereikbaar voor advies.

                              7 DAGEN OP 7 TER BESCHIKKING

Alle oproepen die we tegen 16u00 ontvangen kunnen dezelfde dag nog worden uitgevoerd.
Indien het dringend is zullen we u nog helpen na 19u00 (tijdens zon- en feestdagen tot 16u00)
De interventies leveren we net zo snel bij particulieren als bij bedrijven.
Discretie: wagens zonder publiciteit

 Vraag ons graties advies.

meer info


donderdag 1 juli 2010